Kategorije
Članci

5 brzih savjeta kako da tvoje objave na Facebooku budu učinkovite!

Vodi računa da svoje misli smjestiš u dvije do tri rečenice, jer u suprotnom, Facebook korisnici neće imati strpljenja čitati objave koje su predugačke, komplikovane i zamarajuće.

Neka tvoja objava bude što jasnija i kraća – Vodi računa da svoje misli smjestiš u dvije do tri rečenice, jer u suprotnom, Facebook korisnici neće imati strpljenja čitati objave koje su predugačke, komplikovane i zamarajuće.

Neka tvoj ton kojim se obraćaš publici bude prijateljski – Facebook je društvena mreža na kojoj je nepisano pravilo da se publici možeš obratiti na ”ti”. Na ovaj način ostvaruje se dobra interakcija sa korisnicima, tako da možeš bez ustručavanja koristiti oslovljavanje na ”ti” čime ćeš se puno brže sprijateljiti sa svojim fanovima.

Saznaj kako da dođeš do kupaca – Da bi posjetitelji reagovali na tvoje objave bitno je da im ponudiš neku vrijednost u onome što nudiš.
Potrudi se da izdvojiš tu bitnu karakteristiku svoga proizvoda, da je naglasiš i tako dođeš do kupaca.

Emocije su bitne – Suhoparan i beživotan tekst niko ne voli. Ljudi žele da ih se razdrma i razbudi. To ćeš postići tako što ćeš emociju unijeti u svoje objave. Svaka emocija je dobra, ali vodi računa da u tvojim objavama preovladavaju one ugodne emocije.

Dobra fotografija je pola odrađenog posla – Fotografija treba da je prilagođena kako tehnički tako i idejno uz tekst koji objavljuješ. Moraš voditi računa da ona ”priča priču” i da nadopunjuje tekst. Fotografija mora biti u vezi sa idejom objave. Također je bitno da nudi emociju i da, ukoliko je to moguće, zaintrigira posjetitelje.

________________

Ako trebate pomoć i savjet za vlastitu Facebook stranicu – javite se i BeeZ će vam pomoći!