Kategorije
Javni pozivi i oglasi

Podrška startapovima u IT-u i kreativnoj industriji na području Prijedora – Poziv otvoren do 1. avgusta

Program osigurava za pet startap kompanija mentore, infrastrukturu, promociju, umrežavanje i grantove iz fonda vrijednog 35.000 KM.

U okviru projekta Prijedor Circle Hub pokrenut je “Start up accelerator” koji predstavlja novi zajednički program finansijske podrške i mentorisanja startap kompanija u oblasti Informacionih tehnologija i Kreativne industrije Grada Prijedora i Agencije PREDA-PD.

“Start up accelerator” program je otvoren za sve zainteresovane preduzetnički orijentirane pojedince i/ili timove koji su započeli ili tek žele da započnu poslovanje na području Prijedora i imaju proizvod ili uslugu koja se temelji na IT tehnologijama, kreativnoj industriji i inovacijama.

Program osigurava za pet startap kompanija mentore, infrastrukturu, promociju, umrežavanje i grantove iz fonda vrijednog 35.000 KM.

Prioritet imaju oblasti softver/programiranje, video i računarske igre, dizajn, oglašavanje/marketing, zanati kroz upotrebu novih tehnologija (na primjer 3D štampa), fotografija, filmska i video industrija, muzika, izvođačke umjetnosti, arhitektura i radio i televizija.

Učesnici programa i korisnici podrške mogu biti pojedinici, razvojni timovi koji se sastoje od punoljetnih, poslovno sposobnih osoba koji će u sklopu programa i sprovođenja programa, biti obavezni registrovati se kao samostalni preduzetnici ili privredna društva sa sjedištem u Prijedoru, a čiji je razvoj djelatnosti ili proizvoda vezan uz IT tehnologije, kreativnu industriju i inovacije, mikro i mala privredna društva (d.o.o.) registrovana nakon 01.08.2020. godine, sa sjedištem u gradu Prijedoru, čiji je razvoj djelatnosti ili proizvoda vezan uz IT tehnologije, kreativnu industriju i inovacije, samostalni preduzetnici (S.P.) registrovani nakon 01.08.2020. godine, sa sjedištem u gradu Prijedoru, čiji je razvoj djelatnosti ili proizvoda vezan uz IT tehnologije, kreativnu industriju i inovacije.

Poziv za učešće je otvoren od 1. septembra 2020. i traje dok se ne potroše raspoloživa sredstva programa, a najkasnije do 1. avgusta 2021.

Zainteresirani studenti Univerziteta u Banjaluci mogu se prijaviti za učešće u Programu, a u procesu prijave na Program mogu da traže podršku Centra za preduzetništvo i transfer tehnologija Univerziteta u Banjaluci .

ba.ekapija.com