Kategorije
Javni pozivi i oglasi

Sedmični pregled javnih poziva i oglasa iz BiH

Putem našeg sedmičnog pregleda budite u toku sa javnim pozivima i oglasima za poduzetnike na nivou BiH.

Javni poziv poslodavcima i nezaposlenim licima za korišćenje sredstava po programima zapošljavanja u 2021. godini

U Zavod za zapošljavanje Republike Srpske i Ministarstvo rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske objavljuju javni poziv poslodavcima i nezaposlenim licima za korištenje sredstava po programima zapošljavanja u 2021. godini.

Javni poziv je raspisan za tri programa:

  • Program finansiranјa samozapošljavanјa djece poginulih boraca, demobilisanih boraca i ratnih vojnih invalida VRS u 2021. godini „Zajedno do posla”,
  • Program zapošlјavanja i samozapošlјavanja cilјnih kategorija u privredi u 2021. godini,
  • Program podrške privredi putem povrata uplaćenih poreza i doprinosa za novo zapošljavanјe radnika u 2020. godini.

Više na LINKU


Općina Centar Sarajevo – Objavljen Javni poziv za podršku poduzetništvu

Lokalno partnerstvo Centar Sarajevo objavilo je danas novi Javni poziv za podršku poduzetništvu – “Pokreni svoj kreativni i/ili ICT biznis!”, koji se realizuje u okviru projekta “EU4Business”, a koji finansira Evropska unija.

Javni poziv je namijenjen mladima (18-35 godina) s područja Kantona Sarajevo zainteresiranim za pokretanje biznisa u oblati ICT ili kreativnih industrija.

Prijave se podnose elektronski, popunjavanjem obrasca. Više informacija dostupno je na web sajtovima svih institucija članica lokalnog partnerstva Centar Sarajevo koje obuhvata Općinu Centar, Službu za zapošljavanje Kantona Sarajevo, CEFE BiH, Internacionalni Burch univerzitet, Bit alijansu i DVC Solutions d.o.o.

Projekt “EU4Business” finansira Evropska unija, s ciljem da se koordiniraju aktivnosti koje se odnose na ekonomski razvoj, a koje su usmjerene na pružanje podrške poduzetništvu i otvaranju novih radnih mjesta u postojećim firmama.

Poziv je otvoren do 4. marta 2021. godine.

Više na LINKU