Kategorije
Javni pozivi i oglasi

Takmičenje za male grantove BOLD Inicijativa

Konkurs za male grantove BOLD Initiatives otvoren je za sve BOLD članove starosti 18-35 godina.

Na kojem principu funkcioniše?

Konkurs za dodjelu bespovratnih sredstava je OTVOREN! Dakle, napišite svoje BOLD inicijative na papir i pošaljite ih na info@BOLD.ba do 11. juna 2021. godine.

Konkurs za male grantove BOLD Initiatives otvoren je za sve BOLD članove starosti 18-35 godina. Prihvaćamo prijedloge projekata na temu ekonomskog razvoja i građanskog angažmana i odabrat ćemo najinovativnije projekte koji će imati najbolje ishode za zajednice u BiH.

Razmislite o tome koji problem u vašoj zajednici želite riješiti, šta biste željeli učiniti da biste se pozabavili tim problemom i vrijeme i resurse koji će vam trebati da to učinite. Dodijelit ćemo grantove do 15.000 USD, ali ne tražimo nužno najveće projekte. Želimo podržati velike i male projekte koji predviđaju najučinkovitiji i najrealniji projekat za poboljšanje vaše zajednice.

Posjetite web stranicu američke ambasade da biste saznali sve detalje i preuzeli zahtjev za grant. Da bi bili prihvaćeni, svi podnesci moraju sadržavati:

  • Kompletni projektni prijedlog (maksimalno 6 stranica), na engleskom ili b / h / s, uključujući puni budžet u USD. Prijedlog bi trebao sadržavati dovoljno informacija da bi svako ko ga nije upoznao razumio tačno šta podnosilac zahtjeva želi učiniti.
  • SF-424B I- (Uvjeravanja Assurances for Non-Construction Programs-Individual)
  • SF-424 I (Application for Federal Assistance – Individual)
  • SF424A (Budget Information for Non-Construction programs)

NAJBOLJE aplikacije će jasno povezati ishode koje se nadate postići tim sredstvima i objasniti kako će ono što planirate učiniti kako bi postigli te ishode. Radujemo se što ćemo vaše ideje vidjeti do 11. juna 2021. godine!