Kategorije
Članci

Upoznajte Timku Salihović iz Kladnja i njen nezaboravni sir od dunja!

Ova poslastica se priprema od plodova dunje, potpuno prirodno, koju uz pravilno skladištenje možete čuvati i do nekoliko mjeseci.

Složit ćemo se svi da je priroda bogata riznica, puna inspiracije te ako joj se uz malo mašte i truda istinski posvetimo, dobit ćemo zauzvrat mnogo više. To je shvatila naša vrijedna i kreativna Timka Salihović iz Kladnja koja je zahvaljujući prirodi pronašla svoj mali biznis. Naime, Timka je posvetila pažnju dunjama. U nastavku saznajte više o tome…

O čemu se radi?

Poznato je da je Kladanj mjesto koje obiluje vrijednim i poduzetnim ženama koje svojim ručnim radom kreiraju unikatne predmete i jedinstvenu domaću hranu. Upravo u takvom okruženju stasala je Timka Salihović vrijedna poduzetnica koja je razvila svoju biznis ideju u vidu izvrsne poslastice pod nazivom sir od dunja. Ova poslastica se priprema od plodova dunje, potpuno prirodno, koju uz pravilno skladištenje možete čuvati i do nekoliko mjeseci.

Naime, sir od dunja nastaje ukuhavanjem plodova dunje nakon čega dunje poprimaju tamnu boju i čvrsti oblik. Kada se ukuhana masa ohladi i očvrsne reže se na kocke, a idealna je poslastica koju možemo konzumirati sa prepečenim hljebom za doručak ili međuobrok.

Također, okus je dodatno moguće poboljšati dodavanjem oraha, lješnjaka ili grožđica. Proces izrade sira od dunja je dugotrajan i zahtijeva mnogo umijeća i truda , ali kada probate Timkin sir od dunja, shvatit ćete da svaki taj korak ima smisla i da vrijedi uloženog truda.

Timka Salihović, osim što pravi sir od dunja, uspješno vodi vlastiti frizerski salon u Kladnju, te je učesnica brojnih sajmova i projekata usmjerenih na žensko poduzetništvo.

Kome je ova poslastica namijenjena?

Ovo je poslastica koju svi vole i zato je namijenjena svima. Također, ako je do sada niste probali, preporučujemo da to učinite što prije, jer okus je nezaboravan. Sir od dunja možete koristiti kao desert uz čaj ili kafu, a neki ga konzumiraju i kao žele bombone koje ne sadrže konzervanse.

Šta kažu zadovoljni kupci?

Gdje možete pronaći više o ovome proizvodu?