Kategorije
Članci

Crtice iz Ajlinog dnevnika (4. dan): Dobro se dobrim vraća!

Posebno je važna podrška između kreativaca. Pružam je bezuslovno i isto tako znam da i ja imam podršku od drugih.

Iako duže spavanje nekome prija, mene slomi i nekako tih sat-dva ujutro ako odspavam duže kao da mi od dana ukrade i njih pet-šest.

Imala sam u planu obaviti pripremu za novu sliku, ali budući da nije hitna isporuka to sam odgodila i odlučila još malo leći. Znala sam da će biti frka poslije, ali umor od prethodnog dana me savladao.

Probudio me zvuk mobilnog telefona. Bio je to kurir iz brze pošte želeći da provjeri da li sam kući jer ima paket za mene. Pomislih kako ih nisam zvala, osim u Ponedjeljak kada sam slala slike za Eminu. Hitrim pokretima sam ustala i spremila se, a on je već bio ispred vrata. Preuzela sam paket i vidjeh da je od Emine, ali ovaj put od druge.

pexels.com

Imam tih nekoliko Emina u životu s kojima imam poseban odnos iako se ne viđamo često. Sa ove dvije me vezuje to što su i same kreativci i majstori u svom poslu tako da se međusobno podržavamo i pratimo.

Sedmica mi je počela sa Eminom koja pravi divne torbice kao i haljine i druge odjevne predmete, a evo nastavlja sa drugom Eminom, majstorom dekupaža koju znam još od fakulteta tako da ona ima dugogodišnje iskustvo.

Sa ushićenjem sam otvorala paket koji, kao da vidi moje osjećaje, namjerno ne želi biti otvoren, držeći me tako u neizvjesnosti još par minuta. A onda iz njega se ugleda divna tirkizno-plava tacna, ukrašena zlatnim detaljima i retro ručkama i istim takvim nogicama.

Riječi i fotografije ne mogu približiti njenu ljepotu, a dodatni dio preliven epoxy smolom je upotpunio cjelokupni dizajn.

Nisam mogla vjerovati šta mi je poslala, a sve je objasnila porukom koja glasi: “ZA MOJU AJLU – Dugo sam razmišljala kako da ti zahvalim za najbolju promociju Škrinje mašte ikad. Nadam se da sam pogodila kombinaciju koja ti se sviđa? Ti zaslužuješ mnogo više, a ovo je samo jedan mali znak pažnje. HVALA ZA SVU PODRŠKU KOJU MI PRUŽAŠ!“

Izvor: instagram.com/skrinja_maste

Suze su tu neizbježne jer se opet pitaš kako sam to zaslužila. I onda se sjetim i evo ponavljam ono što stalno govorim: Podrška je besplatna. Cijena joj je 0KM ako to mjerimo novcem.

Kreativce, osim kupovinom njihovih proizvoda, podržavamo i svakim lajkom, dijeljenjem njihovih radova, praćenjem njihovih Facebook i drugih profila kao i preporukom. To je sitnica koja mnogo znači i koja se pamti posebno i sigurna sam da će vam taj kreativac vratiti prigodnim poklonom, popustom, besplatnom poštarinom itd.

pexels.com

Samo, radimo to od srca ne očekujući ništa zauzvrat jer naše je ono što damo, a ruka koja daje nikad ne može biti prazna.
Posebno je važna podrška između kreativaca. Pružam je bezuslovno i isto tako znam da i ja imam podršku od drugih. Sve što dajemo treba da je od srca, a ima Neko ko  sve to vidi i ko će nam nadoknaditi odakle se i ne nadamo.

Vaša Ajla,