Kategorije
Članci

Porodica Pećanac iz Drvara: Prirodnim proizvodima od drenjine budite zdravi k'o dren!

Naime, porodica Pećanac se potrudila da svojim kupcima omogući istovremeno da uživaju u eksploziji prirodnih okusa ali i da poboljšaju svoje zdravlje.

Živimo u vremenu kada gotovo stalno jurimo i žurimo i ne stižemo brinuti o sebi i svome zdravlju onako kako bi to željeli.

Brzi tempo života uvjetuje i brza rješenja, pa tako nerijetko posežemo za namirnicama koje i nisu potpuno prirodne niti u skladu sa istinskim zahtijevima i potrebama našeg organizma.

Upravo zbog toga, istinska je sreća naići na riznicu pravih prirodnih proizvoda koji će vam pomoći da budete ”zdravi k'o dren”!

Ova riznica zdravlja nalazi se u Drvaru, a na njenom postojanju možemo zahvaliti vrijednoj porodici Pećanac koja proizvodi domaće proizvode od drenjine.

O čemu je riječ?

Naime, porodica Pećanac se potrudila da svojim kupcima omogući istovremeno da uživaju u eksploziji prirodnih okusa ali i da poboljšaju svoje zdravlje.

Grad Drvar obiluje jednim jedinstvenim, zdravim, divljim i samoniklim voćem koje se zove – drenjina.

Ova porodica već dugi niz godina svojom ljubavlju prema drenjini proizvodi sljedeće proizvode:

 – mućeni pekmez od drenjina pripremljen od svježih plodova koji se termički se ne obrađuje, kuhani pekmez, pekmez bez zaslađivača (šećera), slatko, kompot, liker, sirup, gorki sok – imber i poznata rakija drenja.

Pored proizvoda od drenjine, takođe, imaju i džem od šipka, šljiva i marmelade, ajvar, lovačku salatu, kisele salate, kao i razne sokove domaće proizvodnje.

Ukoliko želite naručiti nešto iz njihovog bogatog asortimana, posjetite ih na Facebooku i Instagramu.

_______

Ako i vi želite podršku svome malom biznisu pridružite se našem BeeZ klubu!