Kategorije
Članci

Predstavljamo Mašin svijet – vrtić skrojen po mjeri djeteta!

“Kada prilazim djetetu, ono me inspirira na dva načina – osjećajnošću za ono što jeste i poštivanjem onoga što će postati“.

Za sretan pogled na svijet vaš vrtić Mašin svijet!

Za dječiji vrtić ”Mašin svijet” iz Istočnog Sarajeva može se slobodno reći da je koncipiran i skrojen baš po mjeri djeteta!

Tu se u potpunosti oslikavaju riječi iz citata Louis Pasteura, francuskog hemičara, koji je rekao:

Kada prilazim djetetu, ono me inspirira na dva načina – osjećajnošću za ono što jeste i poštivanjem onoga što će postati“.

Jer ”Mašin svijet” ne samo da educira i odgaja djecu, prije nego ona zakorače u školske klupe, nego njihove riječi uvažava i sluša.

Ova privatna predškolska ustanova poznata je po mnogobrojnim aktivnostima za djecu kao što su radionice, priredbe, sportski susreti i druženja ali i dobroj saradnji sa lokalnom zajednicom. Djeca su uvijek na prvom mjestu i sve što rade u vrtiću u skladu je sa njihovim željama i potrebama.

U nastavku pročitajte više o ovome vrtiću…

Kako i zašto je nastao Mašin svijet?

Vrtić ”Mašin svijet” nastao je 2014. godine zahvaljujući poduzetničkoj ideji mlade poduzetnice i  direktorice Jelene Lubura iz Istočnog Sarajeva.

Vrlo brzo njezina ideja je postala stvarnost i danas imamo respektabilnu predškolsku ustanovu za koju se slobodno može reći da predstavlja sigurno mjesto za učenje i igru.

Od samog početka Jelena je usmjerena na jedno – kreirati ustanovu u kojoj će se svakom djetetu omogućiti sigurno okruženje za rast i razvoj.

”Mašin svijet”, danas, uspijeva u zacrtanim ciljevima, tako što individualnim pristupom, svakom djetetu daje ”vjetar u leđa” za njegov lični napredak, ali i razvoj vlastitih potencijala.


Ovaj vrtić kroz dobro osmišljen plan i program rada, uz primjenu Montesori pedagogije, pruža brigu, odgoj i obrazovanje djeci jasličkog uzrasta, zatim djeci uzrasta od 3 do 6 godina kao i pripremni predškolski program.

U želji da pruži što kvalitetniju uslugu djeci, ova ustanova ostvaruje izvrsnu saradnju sa roditeljima, tako što kroz mnogobrojne aktivnosti potiče njihovu uključenost u rad vrtića što rezultira zajedničkim kreiranjem sadržaja za mališane.

Stoga, bez imalo ustručavanja, možemo reći da je ”Mašin svijet” jedan sasvim drugačiji koncept gdje su djeca i roditelji glavni i najvažniji glumci u svakoj Mašinoj priči.

Jelena Lubura, osnivačica, direktorica i realizatorica posebnog obrazovnog programa za djecu predškolskog uzrasta, 2014. godine osnovala je privatnu predškolsku ustanovu ”Mašin svijet”.

Zahvaljujući poduzetničkom duhu i inovativnom pristupu, Jelena danas uspješno vodi ”Mašin svijet”, osiguravajući svakom djetetu sigurno i poticajno mjesto za rast i razvoj.

Također, vodeći se konstantnom željom za učenjem i napredovanjem, Jelena je učesnica mnogih seminara i edukacija među kojima posebno i sa ponosom ističe edukaciju u kojoj je postala vlasnica titule tržišne inovatorice za 2021.godinu.

Šta sve vrtić nudi?

U vrtiću ”Mašin svijet” aktivnosti je mnogo i bilo bi ih teško sve nabrojati, ali izdvojit ćemo najzanimljivije:

 

EDUKATIVNE I KREATIVNE RADIONICE

Djeca svakodnevno učestvuju u različitim radionicama razvijajući tako logiku, maštu i psihomotoričke sposobnosti.

 NAUČNI EKSPERIMENTI

Znatiželja kod djece je vrlo važna – zato je treba potaknuti! Izvođenjem malih naučnih eksperimenata kod djece se u najranijem uzrastu  potiče ljubav prema nauci.

DRUŠTVENE IGRE

Mašin svijet” nastoji organizirati igre za djecu koje iziskuju fizičku aktivnost djeteta, boravak napolju, kontakt sa drugom djecom te smanjiti upotrebu telefona na najmanju moguću mjeru.

 

 SPORTSKE AKTIVNOSTI

Zavisno od godišnjeg doba u vrtiću se organizraju različite sportske aktivnosti. Tako su ove i zime djeca imala priliku učestvovati na klizanju i skijanju.

 PROSLAVE I PRIREDBE

Rođendanske zabave se proslavljaju na malo drugačiji način. Umjesto slatkiša i torti sa djecom se prave dekoracije od voća te se na taj način kreiraju zanimljivi i zabavni oblici.

 

 BRIGA O ZDRAVLJU

Na godišnjem nivou u vrtiću se realizuju pregledi stomatologa, oftamologa i ortopeda. ”Mašin svijet” brine o zdravlju najmlađih.

Gdje ih pronaći?

Posjetite ih već danas i podarite svome djetetu nezaboravno djetinjstvo!