Kategorije
Članci

Uspjela sam u doba pandemije!

Ajla Ašćerić iz Vogošće podijelila je s nama priču o svojoj maloj radionici u kojoj nastaju unikatne slike na alu foliji. Ovo je priča o borbi, istrajnosti i uspjehu. Ponosni smo, jer je Ajla dio BeeZ zajednice i jedna je od vrijednih polaznica BeeZ-ove edukacije iz kreativnog pisanja…

Jesam li jedina koja je uspjela?! Naravno da nisam, ali sam odlučila ukratko podijeliti sa vama svoj put. Ovo vrijeme pandemije je na neki način pogodilo svakoga od nas, samo je pitanje kako mi, kao pojedinci, gledamo na sve to što se događa.

Ovo je priča o jednoj maloj radionici u kojoj nastaju unikatne slike na alu foliji, kao i drugi predmeti ukrašeni alu folijom.
Pred samu pandemiju, negdje u januaru, morala sam dati otkaz zbog bolesti djevojčice. Dati otkaz na poslu na kojem mi je bilo prelijepo, na kojem sam uživala, a ne „radila“, je bilo mnogo teško, ali moje dijete je mi je bilo na prvom mjestu.
Tu nije bio kraj. Rekla sam sebi da ću ovo vrijeme iskoristiti na najbolji mogući način.

Svoje prve radove objavljivala sam na svojoj Facebook stranici. Ubrzo sam gostovala i na lokalnoj televiziji gdje sam svojoj zajednici predstavila ono čime se bavim. Sve se činilo idealnim, a onda je proglašena pandemija, izolacija i sve ostale mjere. Prvih dana bilo je teško, sve te vijesti, broj novooboljelih…U jednom trenutku me uhvatila panika, a onda sam rekla sama sebi da imam samo dvije opcije: i dalje biti u panici ili iskoristiti ovo na najbolji mogući način. Izabrala sam ovo drugo.


Svu svoju energiju okrenula sam u pozitinom smislu i to se odmah osjetilo. Moji radovi su bivali sve bolji, krenule su i prve narudžbe i ja sam se prepustila toj struji koja me ponijela.


Slike u Mojoj ALU radionici su:

  • Ručno rađene
  • Jedinstvene
  • Izrađene sa puno ljubavi
  • Napravljene baš za tebe  i spremno čekaju da ih smjestiš u svoj  dom.

Osim slika ovdje možete naći:

  • Drvene kutije za nakit i druge stvarčice ukrašene alu folijom,
  • Zidne satove, koje u kombinaciji drveta i alu folije, izgledaju neodoljivo, i sigurni smo da će svakog onog ko posjeti vaš dom i opazi ovakav sat na zidu, ostaviti bez riječi.
  • Kao i bookmark-e rađene 100% na alu foliji i kao takve ih nigdje nećete pronaći, osim ovdje.

I na kraju, da vam kažem ono najbitnije, a to je da sam kroz ovaj vid umjetnosti otkrila novu sebe. Slikanje na alu foliji otvorilo je nova vrata u mom životu. Sve misli, izazovi, životni događaji nestaju kada se “stvara” jedan novi komad. Fokusiraš se samo ono što radiš u tom trenutku i pustiš mašti na volju.
Živiš u trenutku! Baš tako. A zar to nije nešto što često čujemo, samo možda ne dopire do nas?

Slikanje na alu foliji je postao naš svakodnevni ritual. Lagana priča, smijeh uz kahvu i mili glasić naše ljepotice. Divno je to što i ona sada prepoznaje naše radove i gdje god da ih vidi zna da su to radili njeni roditelji.

Život je pun izazova, samo je do nas kako ćemo gledati na njih. Iskoristite svaku priliku i pretvorite je u najbolju odluku koju ste donijeli u životu.

Svakako vas pozivam da posjetite moju Facebook i Instagram stranicu, sigurna sam da ćete se oduševiti:

https://www.facebook.com/moja.alu.radionica/
https://www.instagram.com/ajla.radionica/

Autorica članka: Ajla Ašćerić