Kategorije
Članci

Crtice iz Ajlinog dnevnika (7.dan): Kako zračiš, tako privlačiš!

I u ovom poslu ima uspona i padova, bitno je nakon pada ustati jer samo tada možemo biti još veći.

Nikada tako nisam uživala kao sada u pisanju ovog dnevnika. Hvala BeeZ portalu što su baš mene izabrali za ovu saradnju. Od mojih početaka smo skupa i zaista se cijenimo i poštujemo.

To je jedna od mnogih prednosti ovog posla. Upoznala sam mnogo divnih ljudi, profesionalaca, kreativaca, proširila svoje vidike i znanje, i što je najvažnije uočila i neke druge talente kao što je pisanje.

Tako sam se udubila u sve ovo da se muž počeo šaliti da bih mogla nastaviti i knjigu pisati. Kreativni rad je čudo. Izroni divne emocije i potakne neke skrivene talente. Naučila sam prepustiti se trenutku, uživati u njemu, zaustaviti svoje misli i na taj način osvježiti svoju dušu i um.

Baš danas kad se približava kraj ovom pisanju, barem onaj zvanični, jer ću sigurno nastaviti ovo raditi, desile su se dvije divne stvari.

Prva je poziv da držim edukaciju jednom ženskom udruženju iz Viteza. Edukacija je, naravno, o crtanju na alu foliji. Tako sam se iznenadila jer nisam mogla vjerovati da bi neko mene mogao angažovati za ovako nešto. Tako sam bila uzbuđena da prvih minuta nisam znala šta reći i kako postupiti.

Izvor: facebook.com/moja.alu.radionica

Bez obzira što je prethodni period za nas bio uspješan, još uvijek smatram da toliko toga trebam naučiti. One su pratile moj rad i odlučile me pozvati. I dalje smo u dogovorima i ja se nadam da ću biti dio i ove priče koja mi se jako svidjela. Zapravo, ovo je moj drugi poziv na edukaciju.

Negdje sredinom 2020. godine sam imala ponudu, više neformalnu, koja se samo pomenula kroz priču jer budući da je bila u jeku pandemije nisam željela da se izlažem većem okupljanju. No, nadam se i očekujem da ću uskoro pisati o tome kako je bilo na mojoj prvoj edukaciji crtanja na alu foliji.

Druga vijest jeste da smo potpisali prvi ugovor između Moja ALU radionice sa OREA platformom. To je online platforma za kupoprodaju ručno rađenih, originalnih i domaćih brendova iz BiH. Ono što je posebna prednost za nas jeste slanje za inostranstvo. Sve narudžbe koje smo do sada radili za dijasporu išle su na lično preuzimanje ili slanje putem bliskih osoba. Slike su sklone lomljenju, a nismo imali nikakvu garanciju da će stići ispravne putem pošte. Ovo je sigurnija opcija plaćanja i dostave, kako za kupce tako i za nas.

Izvor: facebook.com/moja.alu.radionica

I u ovom poslu ima uspona i padova, bitno je nakon pada ustati jer samo tada možemo biti još veći. Bude tu i nekih ružnih stvari, ali toliko su male da im ne vrijedi davati prostora jer kako se kaže: „Kako zračiš, tako privlačiš!“

Ima nešto u ovom pisanju. Oslobađa čudnu neku energiju i priziva neke divne stvari. Nadam se da ste uživali u ovih nekoliko dana samnom, razvili neke nove ideje, proširili vidike. Bitno je krenuti jer kada vas lavina kreativnosti povuće teško je izaći iz nje.

Vaša Ajla,