Kategorije
Članci Moja BeeZ priča

Predstavljamo Krofna nakit: Bolje ćevapi u džepu nego golub na grani!

Krofna nakit u ponudi ima nakit poput minđuša, orglica, prstenčića, pinova, broševa, i možda najpopularnijih privjesaka za ključeve u obliku realistične hrane.

Kretivnost i mašta zaista nemaju granicu. To nam potvrđuje vrijedna Jovana Kerić iz Teslića, vlasnica brenda Krofna nakit, koja vješto i znalački kreira neponovljiv, jedinstven i očaravajući nakit vrijedan divljenja i pažnje. Ono što posebno privlači u Jovaninoj ponudi jesu minijatruni primjerci poznate hrane i slastica  koje doslovno možete staviti u džep. Nadamo se da ćete odvojiti pet minuta vremena i pogledati Jovaninu ponudu na njenoj Instagram stranici.

A kada jednom pogledate Jovanin nakit nećete odoliti da nešto i ne kupite! U nastavku pročitajte intervju sa Jovanom i uživajte!

Najprije, kako je sve počelo i kako ste odlučili da se upustite u ovaj posao?
Pa sve je počelo za vrijeme korone, kada sam htjela da to svoje slobodno vrijeme upotpunim nekim kreativnim radom. Na početku je to bila quilling tehnika (tehnika motanja i savijanja papirnih trakica). Nakon nekon vremena imala sam želju da se oprobam i sa polimernom glinom i u suštini je tako sve i počelo.

Kakva su bila Vaša očekivanja na samom početku?
Generalno na početku je to sve bio hobi, pa i nisam imala nekih očekivanja.

Šta sve nudi Vaš brend?
Krofna nakit kao što sam naziv brenda kaže u ponudi ima prije svega nakit poput minđuša koje prilagođavamo kupcima, orglica, prstenčića, pinova, broševa, i možda najpopularnijih privjesaka za ključeve u obliku realistične hrane. Odnedavno sam u ponudu uvrstila i privjeske za mobilne telefone.
Što se minđuša tiče radim i na klipsu za osobe koje nemaju probušene uši, ali isto tako u ponudi imam i minđuše od nehrđajućeg čelika ili sa plastičnim iglicama što ne izaziva alergije kod osoba koje su osjetljive na bižuteriju.
Više informacija i fotografija možete vidjeti na mome Instagram profilu.

Čime se vodite prilikom izrade proizvoda, da li to zavisi od kupaca ili su svi radovi uglavnom proizvod Vaše mašte?
Većina mojih radova je proizvod moje mašte, ali isto tako trudim se i da zadovoljim želje kupaca i napravim nešto po njihovim željama.

Po čemu je Vaš brend poseban i šta ga izdvaja od ostalih sličnih brendova na našem tržištu?
Generalno krofna nakit se izdvaja po tome što na našim prostorima i nema nešto ovako. Bar koliko sam ja upućena.

Kako birate materijale i da li u BiH možete da pronađete sve materijale potrebne za rad? Kakvo je stanje u tom pogledu?
Materijal koji najviše koristim je polimerna glina. Ona se može naći u BiH, ali za sve drugo je kod nas jako mali izbor. Tako da većinu materijala moram da nabavljam iz vana.

Koje tehnike volite da koristite u svome radu? Da li imate neku omiljenu tehniku kojom ostavljate lični pečat na svoje radove?
Pa nema nekih posebnih tehnika, proces modelovanje je sam po sebi poseban jer zapravo tada sve nastaje. Mislim da je taj neki moj stil rada u suštini i lični pečat mojih radova.

Koliko ljudi danas prepoznaju i cijene kvalitet, te da li su spremni da izdvoje novac za proizvode poput Vaših?
Ljudima je sve to još uvijek novo i zanimljivo. Iznenade se kada vide svoju omiljenu hranu u minijaturnom izdanju i to još kao privjesak za ključeve ili dio nakita. Tako da je većina njih spremna da izdvoje novac za tako nešto.

 

Da li svoje radove izlažete na sajmovima i da li su Vaše radove imali priliku vidjeti stranci – kakve su njihove reakcije?
Da. Izlagala sam svoje radove na raznim sajmovima do sada. Uglavnom su to bili sajmoviu Banja Luci i Tesliću, međutim voljela bih i da posjetim druge gradove da i njima predstavim svoj mali biznis. Reakcije stranaca su bile jako pozitivne, možda su ih najviše
obradovali ćevapi kao privjesak, jer nekako se oni mogu svrstati i kao suvenir BiH koji mogu ponijeti kao uspomenu.

I za kraj, šta biste savjetovali nekome ko je tek na početku, a želi da razvija svoj mali biznis?
Definitivno da ne odustaju. Ma koliko nekad bilo teško i činilo se nemoguće. Bitno je da vjeruju u sebe i da se maksimalno potrude i uspjeće sigurno.