Kategorije
Članci

”Ranč Čurak” iz Travnika: Kako je šestočlana porodica gradski život zamijenila uspješnim biznisom na selu

Predstavljamo vam porodični biznis koji čine mama, tata, jedna djevojčica i tri dječaka.

U mjestu Ovčarevo nadomak Travnika, pod obroncima planine Vlašić, počinje inspirativna priča šestočlane porodica Čurak. I da znate, to nije obična priča. To je nesvakidašnja priča o hrabrosti, upornosti i zajedništvu jedne porodice koja se usudila živjeti svoj san.

Predstavljamo vam Ranč Čurak, mjesto koje inspiriše i daje nadu u bolje dane.

Predstavljamo vam mali biznis koji čine mama, tata, jedna djevojčica i tri dječaka. Krenimo…

Kako je sve počelo?

Sve je počelo kada je porodica Čurak odlučila potražiti mirnije mjesto za život. Spakovali su svoje stvari, ostavili život u centru grada i započeli vlastitu biznis priču u selu Ovčarevo nadomak Travnika. Supružnici su, zahvaljujući znanju i vještinama iz oblasti poljoprivrede, vrlo brzo krenuli sa proizvodnjom voća i povrća za vlastite potrebe, međutim, ono što su tada proizveli pokazalo se uspješnim, što im je dalo dodatni vjetar u leđa i njihov porodični posao od tada počinje da se kreće uzlaznom putanjom.

Nije dugo trebalo da se vesela porodica pokaže u punom svjetlu, i danas, može se slobodno reći, predstavljaju već prepoznatljiv brend kada je u pitanju proizvodnja organske hrane.

Šta nam ovaj brend nudi?

Na svom imanju u Ovčarevu već dugi niz godina uzgajaju raznovrsno, prvoklasno i stopostotno organsko povrće. Ljeti uzgajaju paradajz, paprike i krastavce, a zimi zelenu salatu, špinat i mladi luk. Uzgojene sirovine prerađuju u dugotrajnu zimnicu bez konzervansa i aditiva. Uz to prave i  suhe i sitne kolačiće, te hladne slane plate (tzv. finger food). Također, posjeduju odvojen radni prostor u kojem proizvode bezglutensku hranu.

Porodična proizvodnja organskih i bezglutenskih proizvoda

Organsko
Bez glutena
Svježe

Kome su proizvodi namijenjeni?

Ranč Čurak posjećuju svi koji žele konzumirati zdravu hranu. Činjenica da je sve na ovome ranču prirodno i svježe dovoljan je razlog da ih traže kupci širom naše zemlje, ali i šire. Također, Ranč Čurak je nezaobilazan za sve ljude koji imaju određenih zdravstvenih tegoba, posebno za one sa alergijama i autoimunim oboljenjima kao što je celijakija. Svi poizvodi, osim što su zdravi, svježi i ukusni, imaju pristupačne cijene – zato ih potražite što prije!

Čokoladne oblatne, čokoladne, susam i limun raspuklice, lisnate kiflice sa džemom i kokos i čokoladna gnijezda.
Krekeri sa cherry paradajzom i mini sendviči sa kiselim krastavcima.

Šta kažu zadovoljni kupci?

Gdje ih možete pronaći?