Kategorije
Članci

U Mašinom svijetu otvoren Montesori kabinet – prvi takvoga tipa u zemlji i regionu!

Zahvaljujući Jeleninoj stručnosti i posvećenosti Mašin svijet već šest godina zaredom postiže značajne razvojne rezultate kod mališana.

Uspješna priča pod nazivom Mašin svijet, koju smo s ponosom predstavili još u februaru ove godine, i dalje nastavlja da nas inspirira i svojom kreativnom energijom bilježi konstantan razvoj i napredak.

Sa radošću vas obavještavamo da smo opet u prilici ponosno predstaviti novosti u Mašinom svijetu!

O čemu se zapravo radi?

Mlada i kreativna direktorica Jelena Lubura osluškujući potrebe djece i dajući im priliku da razvijaju svoj puni potencijal odlučila je osnovati Montesori kabinet, opremljen originalnim Montesori materijalom.

Ova Jelenina ideja nastala je kao rezultat njezine osmogodišnje edukacije u oblasti Montesori pedagogije.

Zahvaljujući Jeleninoj stručnosti i posvećenosti Mašin svijet već šest godina zaredom postiže značajne razvojne rezultate kod mališana.

Kabinet je opremljen po Montesori centrima (centar praktičnog života, jezički centar, matematički, svijet oko nas i senzorni centar).

Upravo zahvaljujući konstantoj edukaciji i inovacijama, nastao je prepoznatljiv imidž Mašinog svijeta, koji podrazumijeva potenciranje istraživačkih aktivnosti kod djece, čime djeca uče iz ličnog iskustva.

Sve ovo doprinosi činjenici da mališani nakon što završe boravak u Mašinom svijetu daju izvrsne rezultate i u kasnijem školovanju.

Montesori kabinet je jedinstvena prilika za djecu Istočnog Sarajeva da razvijaju svoje potencijale kroz ovaj vid edukacije i da budu dio prvog kabineta ove vrste u zemlji i regionu.

Važno je naglasiti da od septembra 2022. Mašin svijet nudi i savjetovanje za roditelje gdje će moći dobiti više informacija o boravku djece u vrtiću, njihovim razvojnim potrebama te načinu korištenja Montesori materijala.

Upravo u želji da se ostvari što bolja komunikacija sa roditeljima Montesori kabinet je uspješno predstavljen roditeljima početkom nove školske godine što je izazvalo njihove  pozitivne reakcije i oduševljenje.

S obzirom na navedeno, pozivamo i sve ostale roditelje koji nisu do sada posjetili Mašin svijet da dođu, porazgovaraju o svemu što ih zanima i informišu se o prednostima Montesori pedagogije.

Čekamo vas!